30 процента поевтиняване на газа е предложено от българския газов доставчик

...
30 процента поевтиняване на газа е предложено от българския газов доставчик
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага 30 процента поевтиняване на газа

30 % поевтиняване на газа е препоръчано от българския газов снабдител " Булгаргаз ", само че управлението на компанията означи, че от през вчерашния ден се следи покачване на борсовите показатели на нидерландската борса ТТF. 

" Повишението на борсовия показател единствено за през вчерашния ден е 19%. Очакванията са, че показателите ще се покачват за месец напред, които до този миг са постоянни ", уточни изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева, съобщи bgonair.bg.  

Обсъжданата цена от 240 лева на мегаватчас се дължи на азерските количества, които от 1 октомври ще бъдат доставени на входна точка при Комотини. 

" Това би трябвало да е една доста добра вест за всички консуматори и крайните доставчици ", каза ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

" Ако доставяхме на краткотрайната точка за доставка при двете ценови нива, цената щеше да е 305,98 лева Виждате каква огромна разлика се получава ", уточни Златева. 

Днес стартира работа Комисията за оценка на желанията на фирмите по търга за доставки на полутечен природен газ за ноември. Тези компании, които дават отговор на условията, ще бъдат осведомени за това през днешния ден, а ползата за четирите търга - краткосрочните за ноември и за декември, за средносрочния - за 2023 година, както и за 10-годишния, е огромен. 

" Надяваме се, че ще реализираме и една добра цена за месец ноември. Нямаме терзания, че няма да осигурим нужното количество природен газ ", сподели Златева.  

" Булгаргаз " ще работи и за закупуването на слотове за регазификация в Ревитуса - Гърция за интервал от една година. Водят се диалози за даване на потенциал и от Турция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР